keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

31. Pitkästä aikaa estetunnilla

Eilen pääsin taas kahden viikon tauon jälkeen moikkaamaan Rionaa ja hyppäämään sen kanssa ennen 17.7. olevaa Susanna Suomela-Fagerströmin estevalmennusta. Meillähän nuo tunnit ovat tällä hetkellä kesätauolla, ja tallilla pyörii erilaisia kursseja. Tälle päivälle osui lasten yleiskurssi, jonka estetunnille sitten pääsin. Kurssilaiset rakensivat esteet kanssani ja näin saimme esteet nopeasti kasaan. Pian esteiden kokoamisen jälkeen ihana Jenni tulikin auttamaan minua Rionan hoitamisessa, ja kunnia näistä kaikista kuvista kuuluukin hänelle!


Ennen tuntia hoidimme Rionan kuntoon yhdessä ja autoimme vähän pienempiä kurssilaisia laittamaan ratsunsa. Riona oli oikein nätisti ja saimme kaikki varusteet sille reippaasti päälle. Kentällä menimme ensiksi alkukäynnit, sitten hiukan ravipuomeja ja sen jälkeen kurssilaiset ottivat välikäynnit. Sillä välin minä verryttelin melko itsenäisesti kummatkin laukat läpi ja oli tarkoitus saada poni teräväksi avuille.  Laukkojen jälkeen minäkin kävelin ja sitten hyppäsimme muutaman kerran yllä olevassa kuvassa olevan ristikon ampparipuomeilla. Riona oli todella innoissaan ja olisi mielellään rynnännyt esteelle sen pienestä koosta huolimatta, joten tein kontrollin takaisin saamiseksi voltin ennen lähtöä. Riona hyppäsi ihan hyvin ja oli reippaalla päällä- ainakin vielä noin aluksi.


Kun kurssilaiset saivat omat tehtävänsä tehtyä, oli viimein minun ja Rionan vuoro aloittaa hyppääminen hiukan isommilla esteillä. Auringon kuuma porotus oli saanut sekä hevosen että ratsastajan jo hikoamaan ja Rionan laukasta puuttui aluksi kunnollinen rytmi ennen kuin sain sen hereille. Hyppäsimme aluksi 21 metrin suhteutun linjan. Riona tuli ihan kunnollisessa laukassa ja otti hyvät hypyt sekä pystylle että ristikolle ja se tuntui olevan innoissaan siitä, että se pääsi taas hyppäämään. Sitten liitimme tehtävään myös ensimmäisessä kuvassa näkyvän amppariesteen, joka oli tosin nostettu pystyksi. Ampparilta jatkettiin tehtävän ensimmäiselle esteelle, siniselle pystylle. Alkutehtävä sujui hyvin, ja ristikolta oikein vasen laukka alas. Tein melko tiukan tien ampparille, mutta sain silti hyvän hypyn. Siniselle pystylle meinasi jäädä vähän hitaaksi, muuten kuitenkin ihan hyvä hyppy.
Lopuksi tulimme vielä koko tehtävän uudelleen niin, että lisäsimme loppuun vielä okserin ja ylläolevissa kuvissa olevan valkoisen ristikon. Riona alkoi tuntua jo vähän väsyneeltä ja laukka ei oikein pyörinyt. Ensimmäiset hypyt tulivat ihan hyvin, tosin sinikeltainen vähän pohjaan ja matala hyppy, mutta silti yli. Ristikkokin ihan hyvä ja vasen laukka alas. Riona tuntui hidastavan ihan toden teolla, ja minulla oli tekemistä pitää hevonen paketissa ja saada laukka pyörimään. Sinikeltainen pysty tähän toiseen suuntaan tuli ihan okei ja oikeaan laukkaan alas. Päädystä oli aika tiukka kurvi okserille, mikä hidasti laukan tempoa ihan olemattomiin, mutta kunhan muistin vain pitää laukan yllä, Riona otti oikein hyvän hypyn tällekin esteelle. Siitä laukka jatkuikin sitten vähän reippaampana ristikolle, jolta oikea laukka alas ja ihan hyvä hyppy tuollekin esteelle.

Hyppyjen jälkeen kurssilaiset tulivat kaartoon ja minä jäin ravailemaan loppuraveja kentälle.Parin kierroksen jälkeen vaihdoin suuntaa ja sitten loppukäynnit kävelin Jennin kanssa puoliksi selästä, puoliksi maastakäsin. Riona sai reilusti taputuksia palkinnoksi ja annoin sille ulkona muutaman suullisen vihreää sillävälin, kun Jenni haki tavaransa. Sitten veimme Rionan talliin, veimme varusteet pois, harjasimme sen ja laitoimme vielä linimentit jalkoihin ponin mutustellessa päiväheiniään.

Riona oli oikein jees ja tästä on hyvä jatkaa kohti Suskia, josta keräämme muutamat tehovinkit matkaan. Sitten 25-27.7 on valmistautumiskurssi Takkulaan, Ratsastuskouluoppilaiden Mestaruuksiin ja 28-30.7 vietämme sitten Takkulassa kilpaillen tutustumisluokassa 70cm ja 80cm poniratsastajien mestaruudessa. Siihen mennessä uuden turvaliivinikin pitäisi olla saapunut kotiin!        Erityiskiitokset vielä Jenni kuvista, avusta ja kaikesta


3 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus ja paljon kivoja kuvia! En oo sun blogia aikaisemmin oikein löytänytkään, mutta tosi kiva blogi sulla! Sait uuden lukijan!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! On todella kiva kuulla myönteistä palautetta omasta blogista :)

   Poista
 2. Kiva postaus, mutta mielestäni postauksessa oli liikaa tekstiä.

  VastaaPoista