torstai 12. lokakuuta 2017

38. Uusia tuulia

Tänään pääsette näkemään ensi kertaa blogissani uuden poniystäväni, nelivuotiaan welsh cob-ruunan, joka on oikein herttainen tapaus. Maltti löytyi sattumalta Facebook-ilmoitusten joukosta ja muutama viikko takaperin kävin testaamassa, millainen ratsu junnuponi oikein sitten olisi. Meillä yhteistyö sujui aika kivasti ja ihastuin herraan ensi silmäykseltä.


Varsinaista vuokraponia en oikeastaan ollut edes etsinyt, mutta Maltti tuntui juuri sopivalta kaverilta, jonka kanssa olisi kiva työskennellä. Maltti kaipasi itselleen napakkaa junnua viemään sitä eteenpäin esteillä, ja kokeilemaan mennessäni toivoin sitten tietysti olevani juuri sopiva hänen ratsastajakseen.

Otin koeratsastaessani hiukan tuntumaa poniin, emmekä tehneet mitään erityisen haastavaa. Tutustuin siihen, miten Malttia piti oikein ratsastaa, ja se oli iloinen yllätys. Ratsastuskoulun hevosiin verrattuna tuntui siltä, että piti vain ajatella mitä halusi tehdä, ja se totteli. Maltti oli herkkä tapaus ja tuntui ihanan pehmeältä ratsastaessa. Otimme myös muutamat hypyt ja Maltti hyppäsi oikein siististi.


Sitten sainkin kuulla, että minä tosiaan sain alkaa ratsastaa Maltilla! Tuntui tosi hyvältä saada tännepäin puhaltamaan vähän uusia tuulia, vaikka aika yllättäen tämä tulikin. Nyt olen viimeiset kaksi viikkoa käynyt kerran viikkoon ponilla hyppäämässä, ja se on ollut tosi hyvä. Viimeisimmällä ratsastuskerralla se oli tosi innoissaan esteistä, kun harjoittelimme puomi-kavalletti-puomitehtävää ja laukanvaihtoja esteiden päällä, jotka olivat tuntuneet välillä ponille hankalalta. Otettiin myös muutama isompi hyppy okserille, joka oli loppujen lopulta korkeudeltaan 50-90cm! Maltti suoriutui oikein hienosti ja jaksoi lopussa keskittyä tosi kivasti.

Oon varmaan niin keskittynyt myötäämiseen vähän vaikeemmasta paikasta, että kypärä on valahtanut naamalle :D
I was given the gift
of a miracle.
But I was given another gift
which was to be able to see into the future 
and come back.. and live differently.
I no longer try to be right
I choose to be happy.

4 kommenttia:

 1. Kiva että sulle löytyi uusi vuokraponi! Maltti näyttää oikein suloiselta ja kivalta ponilta. Kiva myös tuo lyhykäinen runo lopussa.

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Onnee uudesta vuokraponista! Tosi kivannäköinen otus :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Maltti on kyllä kovin suloinen. <3

  VastaaPoista