perjantai 13. lokakuuta 2017

39. Tavoitteeni talvikaudelle

Ajattelin näin talvikauden lähestyessä ja päivien pimetessä jäädä hetkeksi pohtimaan, millaisia tavoitteita minun olisi realistista asettaa itselleni hevosten kanssa. Mitään liian suurta en halua tavoitella, vaan asioita jotka on mahdollista saavuttaa hyvillä mielin ja ilman paineita.Tavoitteet Rionan kanssa:

- Osallistua oman tallin estekilpailuihin 80cm korkeudella ja ratsastaa mahdollisimman siistejä ratoja.

- Ratsastaa kaikki mahdolliset tunnit niin hyvin kuin pystymme, omalla tasollamme.

- Käydä ainakin yhdessä estevalmennuksessa.

- Kehittää ponin ratalaukkaa esteillä.

- Saada Riona kuuntelemaan pohjettani nopeammin.


Tavoitteet Maltin kanssa:

- Saada meidän kahden välinen yhteistyö rullaamaan paremmin, eli poni ymmärtämään minun apujani ja minä sitä, miten on paras tapa ratsastaa Malttia.

- Käydä ottamassa tuntumaa kilpailuihin ja ratsastaa joku pieni luokka kilpailuissa mahdollisimman tasaisesti ja kauniisti.

- Kehittää ponin tasapainoa.

- Opetella vaihtamaan laukka esteen päällä vielä paremmin kuin nyt.


Tähän postaukseen valitsin sellaisia asioita, jotka oikeasti tuntuivat mahdollisilta suorittaa. Maltin kanssa on tarkoitus edetä mahdollisimman rauhallisesti ja saada ponille paljon myönteisiä kokemuksia, jotta poni suhtautuu esteisiin hyvillä mielin tulevaisuudessakin. Rionan kanssa tullaan käymään kisoissa aivan samalla tavalla kuin normaalistikin ja treeneissä aiomme tehdä parhaamme.

Millaisia tavoitteita teillä on talvikaudelle?


10 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja mukavan realistisia tavoitteita! Kuulostaa tosi hyvältä teidän suunnitelmat, toivottavasti onnistutte niissä hyvällä menestyksellä!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajattelinkin, että on turha asettaa mitään liian isoa, yksi askel kerrallaan on parempi edetä !

   Poista
 2. Hyvän kuuloisia tavoitteita teillä, varmasti (ja toivottavasti) tulette monet noista saavuttamaankin!

  Mulla ja ponilla kummempia tavoitteita ei oikeastaan edes ole.. Koko tämä reilu yhteinen vuosi ollaan yritetty saada vasen laukka nousemaan (ponille ihan tosi vaikee) ja pyörimään paremmin, mutta sekin sujuu tosi vaihtelevalla menestyksellä. Tuon tavoitteiden puutteen takia meidän meno onkin mennyt vähän köröttelyksi, pitäisi ehkä koittaa ryhdistäytyä..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se laukkakin alkaa varmasti pian toimimaan, harjoittelu tekee mestarin.

   Poista
 3. Vaikuttaa oikein sopivilta ja suoritettavista olevilta tavoitteilta. Kerro sitten myöhemmin miten nää tavoitteet onnistuivat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä myöhemmin keväällä tulossa postausta, odotan jo innolla sen kirjoittamista.

   Poista
 4. Hyvä kun oot asettanut oikeasti realistisia tavoitteita, eikä mitään "voita maailmanmestaruus" tyyppisiä. En niinkään tykkää jos asioita on postauksessa vaan listattu ranskalaisille viivoille, mutta tässä se toimi ihan ok. Oisit toki voinut kertoa tarinan omaisesti tavoitteista, mutta näinkin kyllä kiva!

  Yleisesti siis hyvä ja kiva postaus. Toisten tavoitteita on mielenkiintosta lukea. Mun omat tavotteet tulevalle talvelle on harjoitella omaa istuntaa kaikissa askellajeissa eri tehtävissä. Koitan myös aina vain enemmän lähteä suuntaan, jossa käyttäisin mahdollisimman paljon istunta-apuja ohjasapujen sijaan, esim. pysähdyksen tekemisessä.

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Varmastikin se postaus, jossa kerron, saavutinko tavoitteita, tulee tarinan omaisena.

   Sinunkin tavoitteesi kuulostavat hyvältä, toivottavasti saat istuntaasi siihen suuntaan, kuin haluat. :)

   Poista
 5. Kiva, kun listasit tavoitteet selkeästi, että jokainen varmasti ymmärtää ne. Sä kirjoitat kyllä mukavan siistiä ja helppo lukuista tekstiä :)

  Itsellä olisi tavoitteena nykyisen vakkarin kanssa opetella väistöt kunnolla, kun poni on vielä vähän vauva. Itse haluaisin saada katseen ylös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivottavasti saatte ne väistöt toimimaan, kun ne ovat kuitenkin melko tärkeitä oppia.

   Poista