Reseptin sain Valion nettisivulta, mutta tein siihen omia pieniä muokkauksia.
2dl kuohukermaa
1,5dl sokeria
25g voita
0,5dl tummaa siirappia
(Jos haluatte, voitte lisätä mukaan
jotakin maustetta tai esimerkiksi merisuolaa makua antamaan!)
- Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen n. 10min. Sekoita koko ajan, ettei seos tartu pohjaan.
- Kun toffee alkaa saostua, tipauta seosta kylmään veteen n. 1/2 tl. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
Kaada seos n. 17 x 17 cm:n vuokaan, jossa on leivinpaperi. Anna kovettua. Leikkaa paloiksi. Toffee leikkautuu parhaiten, kun se on täysin jäähtynyttä. Lopuksi palaset voi kääriä esimerkiksi leivinpaperiin ja laittaa ne pieniin pusseihin ja antaa lahjaksi!
Lopputuloksesta tuli oikein onnistunut ja pienistä toffeista papereissa suloisia. Ainakin omasta mielestä toffee oli niin hyvää, että olisi tehnyt mieli tehdä itsellekin oma erä näitä ihan vaan syötäväksi- maltoin kuitenkin mieleni ja tein vain ystäville joululahjoiksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti