sunnuntai 3. joulukuuta 2017

42. Uusimmat hankintani- hintansa väärti vaiko ei?

Tässä postauksessa esittelen teille kolme uusinta ratsastustavaraostostani ja kerron, mitä mieltä niistä olen. Tätä postausta ei ole sponsoroitu mitenkään ja postauksen mielipiteet ovat täysin minun omiani. Kuten tulette huomaamaan, postausta koristavat kuvat minusta ja ihanasta nostalgiavillapaidastani sekä tietysti arvosteltavista tuotteista :D

1# Tipperary Eventer Pro-ratsastusliiviUutta ratsastusliiviä pitkään haikailtuani päädyin syntymäpäivälahjaksi toivomaan Tipperaryn Eventer Pro-mallia, sillä halusin pian eroon vanhasta liivistäni, jonka monista vanhoista kuvista voikin. Minulle tuntui selvältä valinnalta valita juuri Tipperaryn liivi, sillä olin kuullut siitä paljon hyvää ja se oli muita merkkejä vertailtuani paras valinta. Pallottelin pitkään kyseisen valmistajan Eventer- ja Eventer Pro-mallien välillä, mutta lopulta jälkimmäinen vaihtoehto osoittautui itselle sopivammaksi. Pro-mallissa oli minulle mieluisempi sekä nopeampi kiristysmenetelmä sekä kylkiä suojaavat palaset, joita edellinen malli ei omistanut. Kyseinen liivi oli myös siro ja kevyt päällä, sekä se oli paljon paremman mallinen juuri minulle. 

Pidettyäni ensin viitisen vuotta niin sanottua panssarimallista turvaliiviä, tämän päälle laittaminen tuntui ihan oudolta. Tuppasin paljon miettimään, että onko tämä edes totta, kun liivi tuntui sopivalta, ei puristanut mistään eikä ollut edes painava. Edellistä ratsastusliiviä ostaessani sain kuulla, että liivi on hengittävä ja mukava päällä kun se muotoutuu ratsastajalle sopivaksi lämmetessään, mutta se paini kuitenkin aivan eri sarjassa kuin tämä ratsastusliivi. Itse en edes enää huomaa liiviä kun sitä päälläni pidän ratsastettaessa, sen verran huomaamaton se on. Aluksi jouduin milteipä tarkistamaan, että hetkopnen, olikohan mulla sitä ratsastusliiviä edes päällä kun ei siltä tunnu. Kyseinen asia johtuu siitä, ettei ratsastusliivi estä millään tavalla kehon liikkeitä ratsastaessa.


Kyseinen ratsastusliivi on ollut todella hyvälaatuinen ja kestävä. Sen ainoa miinuspuoli on minulla käytössä ollessaan ollut se, että liivin kyljissä olevien kiristysnauhojen solmut tuppaavat aina välillä aukeamaan. Se on todella hankala itsekseen saada enää takaisin pikalukkoon, joten olen muutaman kerran joutunut solmimaan sen mitä ihmeellisimmin keinoin. Onneksi tuo vaiva on helppo korjata, siihen vain saattaa tarvita useamman kuin yhden käsiparin.

Kokonaisuudessaan Tipperary Eventer Pro-ratsastusliivi on ollut käytännöllinen, hyvin istuva ja laadukas. Tätä liiviä en missään nimessä vaihtaisi pois, on se niin hyvin todistanut toimivuutensa. Ostamistakaan en ole koskaan joutunut katumaan, sillä hinta vastasi laatuaan ja olen ollut kerta kaikkiaan tyytyväinen ostokseen. 

#2 Aiver Sport 4D Gel-ratsastushousutNäin talviaikaan, kun omistamani Kingslandin ratsastuslegginsit tuppaavat käymään hiukan liian ohuiksi, tarvitsen käyttööni paksumpia housuja. Täydellisten housujen metsästys alkoikin parisen viikkoa sitten, kun näin muutamia ratsastushousuja alennuksessa. Hetken niitä selattuani jouduin toteamaan, ettei niistä löytynyt minulle sopivia. Kriteereinäni oli, että housuissa tulisi olla levymalliset kokogripit, sillä legginsseissä olleet gripit olivat olleet niin käytännölliset ja mukavat. Jonkin mainoksen kautta päädyin lopulta Aiver Sportin nettisivuille, jotka esittelivät minulle kyseisen merkin 4D Gel-ratsastushousut. Aluksi pohdin, että mikä ihmeen Aiver Sport, kun en ollut siitä ikinä ennen kuullut, mutta pientä tutkimustyötä tehtyäni sain tietää sen olevan Englannissa toimiva suomalainen yritys. Sivut lupasivat housuille hyvää pitoa ja venyvyyttä. Pidin kovasti niiden ulkonäöstä, joten päädyin laittamaan kyselyä, milloin näitä housuja mahtaisi tulla seuraava erä. Tilaukseenhan ne lopulta päätyivät, vaikkakin juuri minun kokoni mustana puuttui valikoimasta. Uhkarohkea veto sinänsä, en halunnut lähteä mitään palauttamaan takaisin Englantiin. 

Housut saapuivat muutaman päivän odotuksen jälkeen kauniissa lahjapaketissa, johon oli liitetty rasia Malteserseja(=Englantilaisia karkkeja.), jotka päätyivätkin parempiin suihin saman päivän aikana. Saatuani housut ulos paketista ryntäsin heti testaamaan niitä ja ihastuin. En ole ikinä omistanut mustia housuja, joten olin jotenkin kuvitellut niiden olevan jotenkin tylsiä. Näissä housuissa oli kuitenkin upeita, valkoisia yksityskohtia, kuten kirjailu takataskussa ja valkoiset reunat vyötärössä. Myös housujen geelipaikat olivat kauniisti muotoillut ja kokonaisuudessaan muodikkaan näköiset. 

Näitä ratsastushousuja olen nyt muutaman viikon pitänyt ja olen tykännyt todella kovasti. Aluksi pelkäsin koon olevan minulle liian pieni, sillä se oli juuri sen koon pienempi kuin tavallisesti, mutta pääsin huomaamaan housujen ruhtinaallista venyvyyttä neljään eri suuntaan- nyt ymmärrän muuten, mistä housujen nimi tulee! Housujen kangas ei lähtenyt kuitenkaan holtittomasti venymään vaan palasi heti pitämisen jälkeen alkuperäiseen muotoonsa. Venymisen lisäksi housut ovat auttaneet minua istuvaan syvemmälle satulaan myös ravissa, vaikka tietysti olisi ihanteellista päästä istumaan tiukasti satulaan ilman apukeinoja. Tiedostan kyllä tuon faktan, mutta joudun harmikseni toteamaan, että en ole (vielä) mikään huippuratsastaja eikä istuntani ole aivan niin pitkälle kehittynyt. :D Hyppäämistä näillä odotin jännityksellä, mahtaisinko päästä edes ylös penkistä? No, irtosihan se housu oikein mainiosti ja hyppääminen näillä tuntui oikeastaan todella hyvältä. Housut helpottavat myös istumista, kun Riona tuppaa aina välillä hommailemaan omiaan ja loikkimaan ja pukittelemaan menemään.Ratsastuskokemus näiden kanssa oli siis varsin mukava ja olen ollut oikein tyytyväinen näiden toimivuuteen. 

#3 Esperado Parade-kisatakki
Tämä takki tarttui mukaan ihan extemporee asteltuani Lappeenrannan Horse Care Corner-ratsastustarvikeliikkeeseen. Hetken siellä kierreltyäni katseeseeni osui kyseinen Esperadon kisatakki- sopivasti -65% alennuksesssa! Hetken sitä pyörittelin käsissäni ja pohdiskelin asioita. Varsinaista tarvettahan minulla ei tuollaiselle olisi ollut, mutta tuntui kivalta omistaa hiukan nätimpi ja tähän tarkoitukseen valmistettu vaate kilpailuja varten. Ja kuka sanoo, ettei tätä takkia muka voisi käyttää joissakin hienommissa tilaisuuksissa? Sen verran paljon tuo näyttää bleiseriltä, että menisi ihan hyvin vaikkapa jonkin hameen kanssa.. mutta ehkä kuitenkin pääasiallisesti ratsastustarkoitukseen, sillä uusi kilpailukausi on taas pian starttaamassa.


Takkia sovitin vielä ratsastusliivinkin kanssa ja se tuntui sopivalta, joten sen nappasin ehdottomasti mukaani laadun ja alhaisen hinnan vuoksi. Takki tuntui mukavalta päällä eikä puristanut mistään kohdasta, sekä se oli sen verran laaja, että alle mahtuu talvikaudella paksumpikin vaatekerros. Tätä pääsin itseasiassa testaamaan jo kerran varsinaisessa tarkoituksessaan ja takki istui hyvin sekä- mikä parasta- näytti hyvältä sekä livenä että kameran läpi. En siis joutunut pettymään tähänkään ostokseen, sillä se oli juuri yhtä laadukas ja hyvä, kuin olin kuvitellutkin. 

Alla vielä miltä nuo näyttivät kokonaisuudessaan:

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus, jossa kerroit aika monipuolisesti näistä tuotteista. Laadukkaat kuvat itse asusteista piristävät mukavasti postausta! :)

    iidunhevoselamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista