lauantai 4. marraskuuta 2017

41. TaRa estekilpailut 4.11

Tämän päivän ohjelmaan kuului Taipalsaaren Ratsastajien kilpailut, jotka järjestettiin Päivölän Ratsutilalla. Alunperin mun oli tarkoitus hypätä siellä sekä ristikkoluokka että 70cm, mutta kilpailuja edeltävänä iltana tuli ilmoitus, että me ei saada hypätä kuin toinen luokka. Malttihan on vasta nelivuotias, joten se ei SRL: n kilpailusääntöjen mukaan saa mennä kilpailuissa kuin yhden luokan per päivä. Tätä en kuitenkaan muistanut ilmoittautuessa, joten jouduttiin sitten perumaaan toinen luokista. Pohtimisen aiheena oli, että kumpi luokka me sitten mennään ja kumpi perutaan. Päätettiin sitten mennä vaan se ristikko ja katsoa, mitä poni siitä tuumaa.

Postauksen kaikki kuvat on ottanut Tiia!
Lauantai-aamu koitti sateisena ja melko kylmänä. Saavuttiin tallille hyvissä ajoin, ja Maltti olikin onneksi aika puhdas. Hoidettiin se karsinassa ja sitten me päästiinkin jo lähtemään. Talitin ponin traileriin ja se kiipesi sinne tosi rohkeesti, heti ensi yrittämällä. Matka Päivölään ei ollut pitkä ja sujuikin rauhallisissa merkeissä sekä ponin että ratsastajan osalta. Kilpailupaikalla otettiin Maltti pois trailerista ja pistettiin sille varusteet päälle. Hän oli tosi rauhallinen koko ajan ja katselikin ympärilleen tosi uteliaana. Maltti odotteli nätisti sen aikaa, kun kävin tutustumassa rataan, joka osoittautuikin sitten todella helpoksi (ja pieneksi esteiden kokoa katsoen :D). Lähdin sitten kävelemään alkukäyntejä hiukan jäiselle kentälle.

Verkassa kävin kaikki askellajit läpi ja ravailin muutaman kierroksen ympäri maneesia, jotta poni saa vähän totutella ihmisiin ja muutenkin paikkoihin. Otin ihan muutaman verryttelyhypyn per suunta, sillä Maltti oli hyvän tuntuinen jo heti aluksi, eikä kyttäillyt mitään vaan kuunteli mun apuja niinkuin ne siltä pyysin.

Nyt muutama sananen itse radasta. Sain nostettua kivasti oikean laukan ja otettua siihen heti alkuun hyvän rytmin. Ensimmäinen este hypättiin katsomon päädystä hyvästä paikasta ja Maltti pysyi hyvin kontrollissa ensimmäisen ja toisen ristikon välissä. Toinen hypättiin loivalta kaarelta ja sen jälkeen jatkettiin oikeaa laukkaa. En antanut Maltin ottaa mitään kovin pitkiä hyppyjä näin pienille esteille, joten se tuli vähän lähelle toiselle esteelle, mutta otti kuitenkin puhtaan ja siistin hypyn. Kolmas oli aika jyrkällä kaarevalla tiellä oikealla, mutta sain silti suoristettua sen kivasti hyppyyn. Vasen laukka ei kuitenkaan vaihtunut alastulossa (vaikka yritinkin sen vaihtaa vielä jälkeenpäin) joten kaarre neljännelle esteelle mentiin ristilaukassa. Se ei kuitenkaan haitannut, koska tilaa oli runsaasti ja hyppy tuli hyvään kohtaan. Neljännen ja viidennen esteen välissä oli suora linja, jolla yritin pitää Maltin mahdollisimman suorana ja annoin sen laukata vähän eteen. Se hyppäsikin todella kivasti ja vaihtoi laukan esteellä. Kuudennellekin esteelle mun piti muistaa kääntää reippaasti ulkopohkeella, jotta saan Maltin suoraksi hyppyyn. Paikka oli hyvä, mutta Maltti jäi vasempaan laukkaa. En ehtinyt ennen kaarretta korjata laukkaa, mutta sain sen vaihdettua ennen hyppyä oikeaksi. Sitten olikin jäljellä enää viimeinen hyppy, josta Maltti suoriutui kunniakkaasti! Ovelta saimme vielä ruusukkeen ponin suitsiin luokan ollessa clear round.

Kisat olivat meidän osalta kokonaisuudessaan todella onnistuneet ja radasta jäi hyvä mieli sekä kuskille että ponille. Tästä meidän on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia haasteita ja seikkailuja. Tähän alle liitän vielä loput Tiian ottamat kuvat kilpailuista sekä ratavideon, kiitos Tiialle kuvista!2 kommenttia:

  1. Hyvältä näytti tein meno! Pakko sanoa, että oon aiemmin kuvien perusteella ajatellut, että Maltti ois pienempi..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Maltti näyttää kyllä joissain kuvissa melko pieneltä, mutta se on yllättävän iso. Kiitos vielä kuvista!

      Poista