keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

51. "Sieluun ja silmiin sattuu, kun et osaa edes satulaa laittaa oikeaan kohtaan" - ja sitä rataa

Jokainen on luultavasti vähintään Instagramissa törmännyt Sarahahiin sekä Tellonymiin, jotka ovat puhelimelle ladattavia anonyymiviestipalveluita, joiden käyttö yleistyi vuoden 2018 alkaessa. Tai ellei ole, pääsee luultavasti aika hyvin juoneen mukaan luettuaan tämän postauksen, sillä päätin perehtyä hauskimpiin ja muuten vain mieleenjääneimpiin kommentteihin, jotka olen itse kyseisissä palveluissa vastaanottanut.

Nämä mainitsemani palvelut toimivat niin, että luot applikaatioon oman tilisi, jonka jälkeen mainostat sen linkkiä vaikkapa nyt Instagramissa. Ottakaamme nyt esimerkkinä esimerkiksi Pirjon naapurissa asuva Jorma, joka päätti innoissaan luoda itselleen tilin Tellonym-palveluun, sillä huomasi sellaisen eräällä työkaverillaan. No, Jorma sitten innokkaana somettajana postasi linkin omalle Facebook-sivulleen ja jäi odottelemaan ensimmäisiä viestejä malttamattomana. Ensiksi ilmaantui eräs Jorman työkaveri, Marja, joka kehui Jorman työintoa ja ahkeruutta oikein nimellisessä viestissä, mistä Jorma innostui ja kirjoitti sitten omalle sivulleen vastauksen. Ja tiestysti Jorman perheenjäsenet kannustavina lähettivät muutaman viestin. Mutta sitten alussa mainitsemani naapurin Pirjo saapuu kuvaan. Pirjolla on jotakin hampaankolossa Jormaa kohtaan, sillä muutama vuosi sitten Jorma voitti Lotossa huomattavan summan rahaa, ja Pirjo jäi tästä hiukan kateelliseksi ja se kaivertaa häntä edelleen, sillä hän ei ole koskaan kehdannut sanoa sitä Jormalle. Niinpä Pirjo on löytänyt ratkaisun tästä Tellonym-palvelusta, sillä siellä hän voi kertoa negatiivisista tunteistaan ilman nimimerkkiä. "Ei se ihme kun sulla ei ole kavereita, kun olet niin leuhka", Pirjo kirjoittaa ensimmäiseen viestiin ja myhäilee tyytyväisenä, kun Jormalla ei olekaan tähän vastausta. Sitten Pirjo alkaa epähuomiossa kirjoittaa viestejä, joista hänet on helpompi tunnistaa, ja lopulta Jorma ottaa häneen yhteyttä.

Ei siis näin. Mutta olen nyt itsekin päässyt huomaamaan, kuinka helppoa ihmisten on keksiä kaikenlaista- sekä negatiivista että positiivista, kun ei tarvitse esiintyä omalla nimimerkillään. Tästä postauksesta teille kuitenkin selviää, mitä kaikkea olen itse matkan varrella vastaanottanut! :D

 Aloittakaamme näistä kahdesta! Alemmalle muistan nauraneeni, toi "muista pitää puolesi tarpeen tullessa", oli mun mielestä jotenkin tosi hauska ilmaisu. En ole koskaan antanut itseni olla kynnysmattona kenellekään. Ylemmästä taas jäi hyvä mieli, todella kiva kuulla toisten sanovan mukavia asioita.
Tämä alin oli kenties ensimmäisiä tällaisia "negatiivisia" viestejä jotka sain. Pidemmän naurukohtauksen aiheutti kanakädet, sillä meillä ei ollut hajuakaan, mitä se tarkoitti :D Leuhka taas oli hassu ilmaisu, ylin jätti aluksi kysymyksiä, mutta päättelin hänen olevan väärässä ystävieni sanottua, etten ole. Hassua, miten ison vaikutuksen tällaisiin asioihin tekee sun lähipiiri, jos et jää yksin märehtimään kommentteja vaan käyt ne läpi ja naurat niille vaikkapa hyvän ystävän kanssa.
Tästä viestistä jäi vähän sellainen kysymysmerkkiolo. Ensin selailtiin hirveä määrä kuvia, sillä tahdoin selvittää, onko mulla huono istunta, mutta päädyttiin taas siihen tulokseen, ettei ilmeisesti ole. Mun istuntaa on hirveesti kaikki valmentajat ja opettajat kehuneet, enkä oikeastaan mitään kamalan suuria fiboja sieltä itsekään löytänyt..

 Oi voi- ylimpään viestiin oli niin helppo samaistua. Joskus tekee vain mieli kaivaa popcornit esiin ja istuutua sohvan nurkkaan popsimaan niitä seuraten keskustelua. Ja toisessa viestissä maistiainen tulevasta- eräs ilta oli oikeastaan aika pitkä keskustelu Maltin satulan oikeasta kohdasta.
 Tässä yksi keskustelua aiheuttaneista viesteistä! Oma reaktio oli aikalailla "anteeksi mitä :D?" kun luin tämän, sillä ollaan aika tarkasti aina katsottu mihin Maltin satula laitetaan. Se on niin herkkä, ettei varmasti hyppäisi, jos satula on väärässä kohdassa, joten se on parempi ollut aina laittaa hyvään kohtaan. Erityisesti nauratti kuitenkin tuo 'Sattuu sieluun ja silmiin' osuus, jotenkin niin hauskasti ilmaistu.
 Sitten oli taas puhetta mun ongelmista, joiden olemassaoloa en itse ole huomannut. Tai siis, jos teen virheitä ratsastaessa (kuten juuri esimerkkinä ennen hevosta hyppyyn lähteminen), mulle huomautetaan ja sitten en tee niin.. Ilmaistuani tämän vastauksessa, sain kuulla että meidän ratsastuskoulun opettajat ei kuulema korjaa virheitä. Tämä selvä. Niin ja sitten tästä myötäyksestä! Ilmeisesti tuli jollekin mieleen videosta, jossa hyppään Maltilla. Kuten ymmärrettävää, se on nuori hevonen ja tarvitsee aika paljon tilaa suusta hypätäkseen, enkä sen vuoksi halua myödätä liian vähän. Tiestysti aivan eri asia kokeneemmalla hevosella, täysin hevoskohtaista.

 Ja eipä aikaakaan, kun myötäänkin jo liian vähän. Onneksi sitten ylimmän viestin ihminen tuli hätiin ja ilmaisi asian selkeämmin, kuin mitä minä tein, eikä kukaan enää jaksanut siitä sitten kommentoida.
 Ylempi viesti oli mulle jotenkin kummallinen, koska en tiennyt mistä tässä oli puhe. Oli jotenkin hassua, kun en tunne tapausta ja sitten multa vielä pyydellään anteeksi tätä viestiä. :D Alempi taas kuulosti hauskalta, en ole ennen ajatellut että sanaa "hyökätä" voi käyttää myös esteistunnasta. Jännää.


 Haluaisiko joku itseä viisaampi kertoa, mitä eroa on klassisella ja perinteisellä ratsastuksella? Itselle jäi epäselväksi. Alempi viesti luultavasti innoitettiin siitä, kun postasin videon Maltin korkeimmasta radasta Instagramiin. Se oli videossa jo aika väsynyt, ja hyppäsi sen takia aika läheltä esteitä, kun sen on vielä vähän hankala hallita askelenpituutta ja sitten se ajatutuu välillä pohjaan. Eteenpäin se on kuitenkin mennyt hurjasti!

 Tälle pääsin nauramaan taas :D Kerroin Rionan suvusta josta löytyy palkittuja poneja, mutta se ei ilmeisesti ollut riittävää.

 Onneksi kuitenkin joku muukin tiesi ponin hyvistä sukujuurista ja tuli kertomaan sen muillekin.


Tässä vielä viimeinen läjä viestejä, joissa oli ahkera keskustelu siitä, kannattaako mun hypätä Rionalla 90cm luokkaa kisoissa, sillä sen edellinen ratsastaja ei hypännyt. No, ei me sitä valitettavasti päästy lopussa enää hyppäämään, mutta kivaa oli silti.


Tällaista kamaa mä yleensä saan Tellonymissä, mutta entäpä te? Saatteko yleensä positiivista vai negatiivista juttua, jos sovellusta käytätte?

2 kommenttia:

 1. Tää oli hauska!:D Mahtaa olla ihmisillä tylsä elämä, kun pitää muiden asioihin olla niin paljon puuttumassa..:D

  Mulla oli hetken Sarahah-linkki auki, mutta meno pysyi siellä kyllä yllättävän asiallisena. Kyllähän pari niitä "kuvitteleks olevas muita parempi ku saat Pokkiksen liikkuu kunnolla" -viestejä sinne tottakai mahtui, mutta muuten aika neutraaleja viestejä ne vähäiset olivat, mitä sinne sain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olen noille useasti nauranut.. Onneksi sie et saanut sinne mitään kovin ikävää ☺️

   Poista