torstai 1. maaliskuuta 2018

48. Pieniä suuria edistysaskelia

Kuukausi on viimein kääntynyt maaliskuun puolelle, ja pääsin taas päivittelemään, kuinka nopeasti aika on vierähtänyt. Tänään ratsastin taas Maltin, joten kuvaajan ollessa paikalla ajattelin pienen Malttipäivityksen olevan ihan paikallaan.Maltin kanssa työskentely alkoi syyskuun lopussa, joten laskeskelin, että tämän kuun aikana tulee puoli vuotta yhteistä matkaa täyteen. Lokakuun aikana harjoiteltiin muun muassa laukan vaihtamista esteillä ja ihan vain tutustuttiin toisiimme. Opettelin ponin käytäntöjä ja vähitellen poni alkoi olla mun kanssa ihan sujut.Marraskuun tullen alkoi lumentulo, ja pääsimme harjoittelemaan vähän erilaisilla pohjilla ratsastusta. Maltti onneksi osasi keskittyä myös hyytävässä räntä- ja lumisateessa, eikä kolea tuulikaan haitannut menoa. Käytiin myös Päivölän ratsastuskeskuksen maneesilla, joka oli aluksi aika jännittävä paikka. Siellä kävimme myös ensimmäiset kilpailumme, joissa ratsastettiin ristikkoluokka kera puhtaan radan. Aloitus oli siis sopivan helppo ja siitä jäi hyvä mieli sekä ponille että kuskille.  Joulukuussa treenattiin taas ahkerasti. Käytiin Imatran Ratsastajilla kilpailuissa, joissa mentiin 50-60cm korkea luokka. Eiväthän ne esteet nyt niinkään isoja olleet, mutta se toi hyvää kokemusta kilpailemisesta. Luokassamme oli taitoarvostelu, jossa pääsimme jaetulle toiselle sijalle ja Maltti käyttäytyi oikein näppärästi! Tutummaksi joulukuussa tulivat myös vähän isommat okserit ja erilaiset innarit sekä puomitehtävät.


Sitten vuosi vaihtuikin ja tammikuu alkoi joululoman merkeissä. Loma ehdittiin rentoutua ja ponikin sai vähän hyppyvapaata, mutta kuun puolivälissä jatkettiin harjoittelua. Tammikuussa ylitettiin ensimmäiset metrin esteet ja korkeammat innarit sekä harjoiteltiin kontrollia kavaleteilla. Myös laukanvaihtotreeni oli tehnyt tehtävänsä ja sekin alkoi sujua. Tammikuun viimeisenä päivänä ratsastettiin ensimmäinen estevalmennus Benny Vandervaerenin valvovan silmän alla.
Ja niin vaihtui kuukausi helmikuuksi. Helmikuu alkoi omalla sairastelulla jonka vuoksi en päässyt ratsastamaan yhdellä viikolla ollenkaan, mutta onneksi muut tunnit helmikuussa sujuivat loistavasti. Kavalettitreeni oli hyvää kontrolliharjoitusta kun taas seuraavalla viikolla hypättiin isompia esteitä. Ensin ympyräharjoittelua, sitten pienenpientä radanpätkää, jossa oli itseasiassa jo melko isoja esteitä. Helmikuussa sain olla todella tyytyväinen: kun joulukuussa 90cm esteet eivät meinanneet sujua, nyt ne sujuivat jo oksereinakin ja sain ratsastettua hyviä paikkoja esteille.

 

Näin ollaankin jo maaliskuussa. Tänään ratsastin jo ensimmäisen tunnin Maltilla, ja jäi mainio fiilis. Maltti oli mitä loistavin, eikä edes metrinen estemörkö erään sarjan lopussa hetkauttanut pikkuista. Myös kolmen kuukauden kuntokuurin ensimmäinen kuukausi on ratsastettu, Maltti on kohottanut kuntoaan maastossa ja se tuntuu tepsineen. Sillä on nykyään jo paljon enemmän omaa energiaa myös loppua kohden ja minun ei tarvitse enää koko aikaa pyytää pohkeella.


Noiden videoiden välillä on kuusi kuukautta ja ihan hurja ero, näettekö te muutoksia ponissa? Itse huomaan monia asioita, joissa olemme kehittyneet. Maltti on viimein sisäistänyt laukanvaihdot ja tuntuu, että sen hyppytekniikkakin on parantunut. Pikkuhiljaa, mutta hyvä siitä vielä tulee!

2 kommenttia: